PAPRYKA I CZARNA FASOLA Z MAKARONEM

PAPRYKA I CZARNA FASOLA Z MAKARONEM

Składniki na 2,5 porcji
  • 100g ugotowanej czarnej fasoli
  • 1 upieczona i oskórowana papryka czerwona
  • 1/2 puszki całych pomidorów
  • 2 łyżki szczypiorku
  • 1 mały ząbek czosnku
  • 1/2 łyżeczki tymianku
  • 1/2 łyżeczki bazylii
  • 1 łyżeczka natki pietruszki
  • masło klarowane lub inny tłuszcz do podsmażenia
  • sól, pieprz
  • 200g makaronu, u nas rurki jęczmienne
Wykonanie
  1. Paprykę, fasolę i pomidory lekko zmiksować.
  2. Podsmażyć przez 2-3 minuty szczypiorek, dodać rozgnieciony czosnek i jeszcze chwilkę smażyć.
  3. Dodać pastę fasolowo – paprykowo – pomidorową, zioła i chwilę podgrzać.
  4. Doprawić do smaku, wrzucić pietruszkę i wymieszać z ugotowanym makaronem


Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *