SAŁATKA JAGLANA Z TEMPEH I PESTKAMI DYNI

SAŁATKA JAGLANA Z TEMPEH I PESTKAMI DYNI
Sałatki jaglane to już mój stały element lunchowy. Są też idealne do zabrania na długi dzień poza domem. Najczęściej są efektem improwizacji tego co mam w lodówce. Najciekawsze staram się oczywiście zachować tutaj.

Składniki na 1 porcję
  • 1 szklanka ugotowanej kaszy jaglanej (ok. 1/3 szklanki suchej, gotowana na wodzie bez dodatków)
  • 20g naturalnego tempeh (może być też tofu), polecam gorąco Merapi Tempeh
  • 2 łyżki pestek dyni
  • 2 łyżki natki pietruszki
  • 1 łyżka oleju lnianego
  • 1 łyżeczka sumaka (może być sok z cytryny, sok z ogórków kiszonych)
Wykonanie
  1.  Natkę posiekać, tempeh pokroić w drobną kostkę, pestki uprażyć.
  2. Wymieszać wszystkie składniki.
  3. Można zostawić w lodówce do schłodzenia.
  4. Do przechowywania jaglanych sałatek świetnie sprawdzają się słoiki.


1 thought on “SAŁATKA JAGLANA Z TEMPEH I PESTKAMI DYNI”

  • Hej, Twój blog został przeze mnie nominowany do Liebster Blog Award. Jeśli chcesz dołączyć do zabawy zapraszam na mojego bloga – Bibimini smakuje po więcej informacji 🙂

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *