BARDZO CHRUPIĄCE PALUSZKI SEROWE

BARDZO CHRUPIĄCE PALUSZKI SEROWE

Składniki
  • ok. 70g startego ulubionego żółtego sera
  • 1/3 szkl. zmielonej czerwonej soczewicy surowej
  • 1/3 szkl. zmielonej kaszy gryczanej/mąki gryczanej
  • 1/3 szkl. zmielonych płatków owsianych (można też dać bezglutenowe płatki)
  • 1/2 łyżki skrobi
  • 100g zimnego masła posiekanego
  • 1 jajo
  • 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia lub sody

Wykonanie

  1. Zagnieść wszystko i formować paluszki.
  2. Piec ok. 15 – 20 minut (do zezłocenia) w 180stC.
  3. Poczekać z jedzeniem do wystygnięcia i zostawić dla innych.


Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *